lørdag 18. februar 2012

Min fødselshistorie med trillingene Lucas,Linnea & Oliver

 Magebilde 4 uker før keisersnittet.


* 16 JUNI 2009 *
Husker godt jeg følte meg lite uthvillt da jeg sto opp Kl 06.30 denne morgenen.
Lite søvn denne natten, mye doturer iløpet av natten & så gruet jeg meg endel til keisersnittet. Hadde absolutt ikke trengt en vekkerklokke denne dagen.
Jeg sto opp & dusjet. Syns det var veldig rart å tenke på at om noen timer så ville jeg gå fra å være tobarnsmamma til fembarnsmamma. Det er sprøtt å tenke på!!!

Like før Kl 07 kom de på føden inn & jeg skulle gjøres klar for keisersnitt med veneflon,kateter + div annet. Jeg var veldig spent på hvordan alt skulle være.
Jeg hadde jo født de to første "vanlig" & viste lite om hvordan et ks ville foregå.
Litt over Kl 07.30 kom heldigvis Bård & jeg fikk litt annet å tenke meg. Utrolig hvor mye rart som farer gjennom hodet når man er alene. Like etter kom min kusine Carina som var sykepleierstuden & skulle få være med.
Litt over 08.00 så kom de fra føden som skulle være med på ks inn på rommet & vi ventet på telefon om at det var klart, så vi kunne komme opp på operasjonssalen.

Å så kom telefonen. Følte meg skikkelig skjelven & kvalm på veien opp. Ble tatt imot av en utrolig koselig stab der. Godt var det for Bård & Carina måtte bli med de andre inn for å vaske seg & få på operasjonsklær.
Etter en stund inne på operasjonssalen kom anestesilegen for å gi epidural. Har fått det før, så viste jo litt om hvordan det kom til å bli.
Så var alt klart, epiduralen var satt, elektroder satt på, alle som skulle ta seg av babyene....

Husker jeg nesten glemte helt å puste da de begynte å skjære ... så hører jeg trilling 1 gutt. De kommer bort med han & jeg se han. Husker jeg tenkte hvor liten han var i forhold til de andre jeg hadde født før. Så trilling 2 jente.
Jente???? En gang tidlig i svangerskapet sa de at det var 2 gutter & 1 jente. Det var det jeg selv hadde følt hele tiden, men så slo de plutselig om & sto fast ved at de trodde det var 3 gutter. Vi hadde 3 guttenavn klare til og med.
Så glad & overrasket jeg ble da jeg hørte de sa jente. Fikk et raskt glimt av hun før hun ble fraktet ut til staben fra nyfødt intensiv som sto klare.
Så trilling 3 gutt... fikk se han også kjapt før han ble ført ut til de andre.

Ja dette gikk jo kjapt. Mens jeg ble sydd så kom de inn til meg igjen med Lucas & Oliver. Husker jeg tenkte det var jo litt rart at ikke Linnea kom inn igjen, men det skjedde jo så mye .... fikk kose guttene mens jeg ble sydd. Så søte & små de var. Etter jeg var ferdig sydd ble jeg trillet til oppvåkningen hvor jeg skulle være i 4 timer. Lå greit å ligge der å døse litt av, men følte meg utrolig kvalm. Etter en liten stund kom Bård & Carina ned igjen å viste meg bilder av babyene & fortalte at Linnea trengte litt ekstra hjelp så hun hadde blitt fraktet rett opp på nyfødt intensiv etter hun kom ut. Syns tiden ble lang, gledet meg jo sånn til å se de igjen.
Heldigvis var tiden over & jeg fikk komme opp på nyfødt intensiv for å se de. Tilstanden til Linnea var blitt bedre. Mens Oliver verre. Fikk holde Lucas & Linnea en liten stund i sengen. Gud, så små de var.
Jeg ble raskt uvel & svimmel igjen, så jeg ble heller sendt ned på barsel for å slappe av der. Følte meg helt smårar resten av dagen. Som i en døs ... duppet litt av i hytt & pine & enset knapt de som kom innom.
Selvom jeg gruet meg endel før ks, så syns jeg absolutt ikke nå i ettertid at det var noe å glede seg til.

 
Lucas
1994gr & 42cm

Linnea
2194gr & 43cm

 
Oliver
2181gr & 45cm


 

Linnea, Lucas & Oliver klare for hjemreise etter 14 dager på Nyfødt Intensiv.3 kommentarer:

 1. Åh *snufs* så nydelig å lese historien din.
  Overrasket over at magen din ikke ser så stor ut i forhold til at du hadde 3!!! babyer der inne. Og så utrolig flott vekt/lengde på dem.

  <3 <3 <3 Takk for at du delte :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk =)
   Ja de kommenterte det under svangerskapet også at det var liten mage til å ha 3 babyer der samtidig. Men jeg gikk kun opp 11kg. Jeg personlig syns den var kjempe stor hihi

   Slett
  2. Wow!! 11 kilo er jo "ingenting"!!
   Uansett: GODT RUGET!!! ;-)

   Slett