mandag 10. desember 2012

Den store bakeuken; Serinakaker,Havreflarn & Sjokoladeboller

Med syke barn litt til & fra så fikk de jo være med på litt baking på dagtid mens de var hjemme.
Stor stas.

SERINAKAKER
500 gr hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
300 gr smør
200 gr sukker
2 egg
egg til pensling
hakkede mandler
perlesukker

Sikt sammen hvetemel,bakepulver & vaniljesukker.
Smuldre i smøret & tilsett sukker med sammenvisped egg.
Arbeid deigen lett & trill den ut til en lang pølse.
Skjær små biter & trill dem til jevne kuler, sett de så på
bakepapir & trykk dem litt ned på midten med en gaffel slik at
de får mønster på toppen.
Pensle med egg & dryss på hakkede mandler & perlesukker.
Stekes på 190 grader til de er gylne.



HAVREFLARN
200 gr smør
6 dl havregryn
2 egg
3 dl sukker
2 ss hvetemel
2 ts bakepulver

Smelt smør & rør inn havregryn mens det er varmt.
Egg & sukker piskes til stiv eggedosis & blandes med
havregrynsblandingen.
Bland mel & bakepulver & rør det inn i grynblandingen.
Bruk teskje & fordel deigen på stekeplate dekket med bakepapir.
Pass på at det er god avstand mellom kakene, maks 12 på hver plate.
Stekes ved 175 grader i 7-8 min til de er gyldenbrune.
Løsne de forsiktig når platen er avkjølt.



SJOKOLADEBOLLER MED KOKOS
300 gr romtemperert smør
3 ss vaniljesukker
3 dl sukker
6-9 ss kakao
9 dl havregryn
6-9 ss kald kaffe
Kokos til pynt

Rør smør,vaniljesukker & sukker porøst & luftig.
Bland inn kakao,rør godt.
Tilsett havregryn & kaffe, sørg for at alt blir godt blandet.
Form små,runde boller av røren & rull dem i kokos.
La bollene avkjøles i kjøleskapet minst 30 min før servering.




1 kommentar:

  1. Å de sjokoladebollene så gode ut, de må vi teste... her er vi jo både egg og melkefrie så jeg kaster meg over alt som ser godt ut uten slikt :) Takk

    SvarSlett