mandag 10. desember 2012

Den store bakeuken; Pepperkaker & smultringer

Tiden flyr jo så fort, så fant ut vi skulle få all bakingen unnagjort i en fei.
Ungene syns det er stor stas å få være med å bake, så de fikk være med på
første runde med pepperkakebaking, serinakaker, havreflarn & sjokoladeboller.
Smultringene tok jeg selv å lagde & resten av pepperkakene.
Men pyntingen av pepperkakene ble de jo med på.

VERDENS BESTE PEPPERKAKER

500 gr sukker
4 dl lys sirup
2 ss kanel
1 ss malt ingefær
1/2 ss nellik
500 gr smør
2 ss natron
4 egg
1,6 kg hvetemel

Ta sukker & sirup i en kasserolle, gi det et forsiktig oppkok.
Tilsett kanel,ingefær,nellik & rør godt sammen.
Blandingen blir lysere & eser litt.
Hell den varme sirupsblandingen umiddelbart over det kalde smøret,
som man har gjort klart på forhånd i en stor bolle.
Rør til alt smøret er smeltet & blandingen er kald.
Visp sammen eggene & rør de inn i blandingen.
Tilsett så melet, litt etter litt til man får en jevn & fast deig.
Sett så deigen kaldt over natten.
Kjevle så ut dagen etter & stikk ut figurene, stekes ved 200-250 grader,
midt i ovnen i ca 7-10 min.


 Linnea

 Lucas

 Celine

 Jørgen

 Oliver
 
SMULTRINGER UTEN MELK
8 egg
4 dl tofutti sour supreme rømmeerstatning
4 dl soya kremfløte
6 dl sukker
2 ts kardemomme
1 ts hornsalt
1,4 kg hvetemel
 
1,5 kg smult
 
Visp tykk eggedosis av egg & sukker, visp så soyafløten stiv.
Ha rømmeerstatningen oppi fløten & visp litt til
Bland det så sammen med eggedosis & sikt i det tørre.
Vend forsiktig.
Deigen blir litt klissete, men sånn skal den være.
 
Dagen etterpå så stikk ut smultringene & varm opp smulten.
Ha ike mer enn 4-5 smultringer oppi om gangen.
Smultringene  synker først før de kommer opp igjen.
Vend de med en tresleiv,ta de opp & legg de på en rist kledd med
kjøkkenpapir.
Avkjøles & legges i poser til frysing eller i kakeboks.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar