torsdag 23. august 2012

Middags meny

Da var det på tide med å sette opp en middagsmeny for neste uke med god hjelp fra Rema 1000

MANDAG;
Purreløksdampet laks med potetstappe (2 voksne + 5 barn)
750 gr laksefilet naturell
3 gulrøtter
1,5 purre
1200gr poteter
2,2dl havremelk eller rismelk
4,5 ss smør
3 dl grønnsaksbuljong

Skjær gulrøtter og purre i skiver. Smelt 1/3 av smøret i pannen. Krydre laksefiletene med salt og pepper og stek til de er gylne på den ene siden. Snu laksen, tilsett purre, gulrot og buljong. Sett på lokk og la det hele surre i ca 5 min. på svak varme. Skrell og kok potetene godt møre i vann. Hell ut kokevannet. Kok opp melk og resten av smøret, hell over potetene og mos til grov stappe. Smak til med salt og pepper og evt. muskatnøtt.



TIRSDAG;  
Pølse- og pastasalat (2 voksne + 5 barn)
1,5 pakke mager kjøttpølse u/skinn
1,5 agurk
1,5 brokkoli
1,5 tomat
1,5 boks mais
3 gulrøtter
4,5dl rømme (denne serveres ved siden av grunnet melkeallergi, har også tofurømme)
1,5pk fusili
3 fedd hvitløk
4,5ss olivenolje

Kok fusilli i rikelig med lettsaltet vann. Skjær brokkoli i biter og la den koke med pastaen de siste tre minuttene. Skyll alt raskt i kaldt vann, ha det i en stor bolle og hell på litt olivenolje. Kutt pølsene i biter og stek dem gylne i litt olje i en stekepanne sammen med finhakket hvitløk. Legg pølsene på toppen av pastaen. Ha i avrent mais og biter av gulrot, tomat og agurk. Bland alt og smak til med litt olivenolje, salt og pepper. Smak til rømmen med salt og pepper og server den ved siden av pastasalaten.



ONSDAG; 
Fiskegrateng med råkost (2 voksne + 5 barn)
1,5pk frossne torskepakker
1,5 bama råkkost pose
1,5 brokkoli
300gr makaroni
10,5dl havremelk eller rismelk
3 egg
4,5ss hvetemel
3 ss smør u/melk (grunnet melkeallergi)
3ss griljermel

Tin torsken på kjøkkenpapir og del i biter. Forvarm stekeovnen til 180°C. Kok makaroni i lettsaltet vann. Kutt blomkål i små buketter og kok de sammen med makaroni de siste 4 minuttene. Skyll raskt i kaldt vann og ha det i en ildfast form sammen med fisken. Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper. Avkjøl noen minutter og visp inn eggeplommene. Visp eggehviten stiv. Bland den hvite sausen med makaroni, blomkål og fisk og vend til slutt forsiktig inn den luftige eggehviten. Dryss over griljermel og stek gratengen i ovnen i ca. 40-45 minutter, til gyllen. Server Bama Råkost sammen med gratengen.



TORSDAG; 
Lasagne (2 voksne + 5 barn)
1,5pk kvernet deig av storfe 14% fett
1,5pk pastaplater
1,5 løk
3 gulrøtter
3 bokser hakkede tomater
6dl havremelk eller rismelk
150gr ost (lar deler av lasagnen være uten ost grunnet melkeallergi)
3 ss olivenolje
1,5 ss smør
3 ss hvetemel
1,5 ts rosmarin, tørket

Sett ovnen på 180°C Finn fram en ildfast form. Brun kjøttdeig i en panne med litt olivenolje, tilsett rosmarin, hakket løk og gulrot og stek videre noen minutter. Hell i hermetiske tomater, smak til med salt og pepper og la det surre, mens du lager den hvite sausen. Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper. Legg kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater lagvis i en ildfast form og ha revet ost på toppen. Stek i ovn i ca. 30 minutter.

FREDAG; 
Reker med loff & majones (2 voksne + 5 barn)
2 kg reker
1,5 loff
Majones
Sitron
Salt/pepper

Jeg skrellet alltid rekene før vi setter oss for å spise da jeg ikke liker å få masse rekerogn på
hendene.  Ferdigskjæret loff & tilbehør.


1 kommentar:

  1. Åååå så flotte middager , jeg savner fiskegrateng men her er det egg som er fy i tillegg til melka så buuuhuuuu :)
    Ble sulten jeg nå he he

    SvarSlett